Toimintalinjaus

Toiminnan perusarvot

  • Luodaan kuntalaisille mahdollisuus lajiharrastukseen (pelaajana, ohjaajana, pelinohjaajana/tuomarina kuten myös muissakin lajin toimihenkilötehtävissä)
  • Tarjotaan lapsille aitoa liikunnan riemua, kokemuksia kavereiden kanssa sekä oppia elämän joukkuepeleissä
  • Kannustetaan lapsia monipuoliseen harrastustoimintaan, painottaen kuitenkin opiskelun tärkeyttä
  • Korostetaan yleistä suvaitsevaisuutta sekä toisten huomioimista
  • Tavoitteena saada mahdollisimman monelle lapselle ja nuorelle yhteinen harrastus taustoista riippumatta
  • Toiminta perustuu monien toimihenkilöiden vapaaehtoiseen toimintaan
  • Toiminnassa noudatetaan tasapuolisuutta kaikkia kohtaan
  • Annetaan mahdollisuus toimihenkilöille kouluttautua
  • Laadukkaalla toiminnalla nostetaan Ruskon jalkapallon tasoa ja pidetään se kunnassamme ykköslajina.

Jäsenyys

Seura on Suomen Palloliitto ry:n (SPL) jäsen, ja noudattaa sen velvoitteita.

Johtokunta

Seuran toimintaa johtaa johtokunta.

Jaosto

Kukin joukkue nimeää keskuudestaan joukkueenjohtajan, jonkun muun seuran jäsenen tai joukkueen toimihenkilön jaoston jäseneksi. Jaoston tehtävänä on yhdessä johtokunnan kanssa ylläpitää ja kehittää seuran toimintaa.

Tilivuosi

Seuran toiminta- ja tilivuosi on kalenterivuosi.

Seuran kokoukset

Seura pitää vuosittain kaksi varsinaista kokousta: kevät - ja syyskokouksen (johtokunta). Lisäksi seuran johtokunta & jaosto kokoontuvat tarvittaessa / n. 4 kertaa vuodessa yhteisiin kokouksiin, joissa läpikäydään seuran toimintaa. Johtokunnan ja jaoston kokouksista laaditaan pöytäkirja.

Joukkueet

Joukkueet toimivat seuran antamien ohjeiden puitteissa ja vastaavat omasta budjetistaan. Joukkueiden tulee organisoitua ja niillä tulee olla valmentaja, apuvalmentajat, joukkueenjohtaja, rahastonhoitaja sekä nettivastaava.

Kausimaksu

Joukkueiden kausimaksu muodostuu seuran jäsenmaksusta, lisenssimaksusta ja joukkuekohtaisesta maksusta. Joukkuekohtainen maksu vaihtelee joukkueittain riippuen toiminnan aktiivisuudesta mm. mihin turnauksiin osallistutaan, missä harjoitellaan, mitä joukkue hankkii ja kuinka paljon sponsoreita joukkueella on. Seuran jäsenmaksun tulevalle kaudelle päättää FC RP:n johtokunta syyskokouksessa.

Seuran jäsenmaksu

Seuran sääntömääräisessä syyskokouksessa vahvistetaan jäsenmaksun suuruus seuraavalle vuodelle. Toimihenkilöt ja pelaajat ovat seuran jäseniä ja siten velvollisia suorittamaan jäsenmaksun.

Joukkueet toimittavat joukkuekohtaisen jäsenluettelon, jossa on pelaajien ja toimihenkilöiden nimet, kotikunnat ja syntymäajat seuran taloudenhoitajalle tammikuussa. Taloudenhoitaja laskuttaa joukkueita jäsenluettelon mukaisen pelaajamäärän mukaan (joukkueen pelaajamäärä x jäsenmaksu). Joukkueet keräävät jäsenmaksun pelaajilta joukkueen kausimaksun yhteydessä.

Syyskuussa suoritetaan jäsenluetteloiden uusintatarkistus (kauden lopun jäsenmäärä). Joukkue saa syyskuussa laskun niiden pelaajien jäsenmaksuista, jotka ovat liittyneet seuraan tammikuun jälkeen. Ne pelaajat, jotka ovat tulleet mukaan joukkueen toimintaan lokakuun alun jälkeen, ovat vapautettuja ko. vuoden seuran jäsenmaksusta.

Kausijulkaisu

Kaudella 2017 ei tehdä painettua erillistä kausijulkaisua. Seuran pääsponsorit näkyvät seuran sivuilla ja joukkueen pääsponsorit näkyvät joukkuekohtaisilla sivuilla.

Päättäjäiset

Seura järjestää kesän jalkapallokauden päätyttyä n. loka-marraskuussa yhteisen päättäjäistilaisuuden kaikille joukkueille, jossa kaikki pelaajat palkitaan. Lisäksi tilaisuudessa jaetaan seuraavat erikoispalkinnot: vuoden junioripelaaja, vuoden tyttöpelaaja, vuoden nappula ja vuoden vetäjä. Pelaajilla tulee olla tilaisuudessa päällä seuran edustusasu tai pelipaita. Kaikki vanhemmat ja isovanhemmat ovat tervetulleita mukaan tapahtumaan. Päättäjäisissä palkitut ja seuran kunniajäsenet.

Tenavaliiga

Tenavaliigan järjestäminen on yksi FC Ruskon Pallon päätapahtumista vuoden aikana. Sen tavoitteena on tarjota lapsille kiva tutustumismahdollisuus jalkapalloharrastukseen ja parantaa seuramme jatkuvuutta tärkeänä osana ruskolaista harrastustoimintaa. Suurin osa nykyisistä nappula- ja juniorijoukkueistamme onkin käynnistynyt tenavaliigan seurauksena.

Yksi seuramme nappulajoukkueista järjestää n. 13-14 kerran peli-illan (1 krt/vko 1 h). Mukaan peleihin ovat tervetulleita kaikki ne pelaajat, jotka ovat ikärajojen puitteissa soveltuvia (pelaavat he jossain seurassa tai eivät). Tenavaliigalla on omat sivut FC Ruskon Pallon kotisivuilla.

Tuomari- ja pelinohjaajamaksut

Kaikki tuomarointimaksut (ei pelinohjaaja) kierrätetään SPL:n sääntöjen mukaisesti seuran kautta. Seura veloittaa ne edelleen joukkueilta sovitun käytännön mukaisesti. Nappulajoukkueet vastaavat omista pelinohjaajista ja pelinohjaajien maksuista. Ikämiesten joukkueet vastaavat omista tuomarimaksuistaan.

Länsi-Suomen piirin ohjeet maksuista:

Piirin kautta maksetaan kaikkien juniori- ja aikuisjoukkueiden erotuomaripalkkiot, paitsi 11v. ja nuorempien iltaturnaukset, joihin piiri ei myöskään määrää pelinohjaajaa.

Aloittava uusi joukkue

Aloittavalle joukkueelle avataan oma tili. Seuran tuki uusille joukkueille on 200 € toiminnan käynnistämiseksi mm. varustehankintoja varten (esim. pallohankinta).

Turnaukset

Jokainen FC RP:n joukkue voi järjestää turnauksia Ruskolla. Turnauksien koordinoinnista vastaa järjestävän joukkueen joukkuejohtaja. Turnaukset on sovitettava yhteistyössä seuramme FC RP:n seurakalenteriin (sopiminen Ruskon kunnan ja muiden kentän käyttäjien kanssa) sekä myös SPL:n Länsi-Suomen piirin kanssa: SPL ilmoita turnaus.

Southwest United (SWU) -yhteistyö

Seuramme on sitoutunut SWU-yhteistyöhön, jossa on mukana lounaissuomalaisia jalkapalloseuroja. SWU on TPS:n rahoittama ja koordinoima yhteistyöhanke, jonka tavoitteena on kehittää lounaissuomalaisten jalkapalloseurojen nuorisotyötä ja vahvistaa jokaisen seuran toimintaedellytyksiä.


   
Lisää uutisia
FC Ruskon Pallo
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Kategoriat