Uuden joukkueen perustaminen FC Ruskon Pallossa

Uusi joukkue perustetaan aina Tenavaliigan päätteeksi syksyllä. Syksyllä 2023 perustetaan vuonna 2018 syntyneiden joukkue. Aloittavaan joukkueeseen tarvitaan aina joukkueenjohtaja ja valmentaja+apuvalmentajia. Lisäksi rahastonhoitaja. Näillä joukkue pääsee jo alkuun. Aloittavan joukkueen treenit ovat aluksi syksyllä keskiviikkoisin Tenavaliigan päätyttyä samaan aikaan 17.30-18.30. Talveksi siirrytään treenaamaan sisätiloihin jonkun koulun tai Ruskotalon liikuntasaliin.

Pääsääntöisesti perustetaan tyttöjen ja poikien sekajoukkue. Jos tulee paljon aloittavia tyttöjä, pyritään aktiivisesti perustamaan erillinen tyttöjoukkue. Yleensä tyttöjoukkueet ovat kahdelta ikäluokalta (esim 09/10 sekä 11/12 syntyneet). Tyttöjoukkueet ovat lisääntyneet Ruskon Pallossa viime vuosina, mikä on hieno juttu.

Joukkueiden perustamisessa auttavat ja tukevat seuran valmennuspäälliköt, seuran puheenjohtaja sekä seuran joukkueenjohtajakouluttajat. He järjestävät ensimmäiset tapaamiset, auttavat löytämään perustettavaan joukkueeseen toimihenkilöt jotta toiminta lähtee pyörimään ja auttavat käytännön asioissa alkuun. Ovat myös tukena myöhemminkin treenien sisällön suunnittelussa, käytännön asioiden sekä muiden esille tulevien asioiden hoidossa.

Uusi aloittava joukkue saa seuralta pallot ja kierrätettävät pelipaidat. Pelipaidat tulee palauttaa kun joukkue tilaa itse maksamansa uudet pelipaidat, viimeistään seuraavana keväänä. Lisäksi, jos pelaaja lopettaa, seuralta saatu pelipaita pitää palauttaa. Seuralta saadut pelipallot pysyvät valmentajien hallussa seuraavaan kevääseen asti jonka jälkeen ne luovutetaan pelaajille. Lisäksi joukkue saa seuralta käyttöönsä pankkitilin jonka käyttäjäksi uuden joukkueen rahastonhoitaja nimetään johtokunnan kokouksessa. Joukkueen perustamisen jälkeen joukkueen tulee kerätä loppuvuodesta kausimaksua sen verran että saavat vuodenvaihteessa ostettua pelipassit ja toiminnan käyntiin. Yleensä uuden, aloittavan joukkueen kausimaksu on ollut 100 euron tienoilla jolla on katettu koko seuraavan vuoden toiminta mukaan luettuna pelipassit, vakuutukset, joukkueen perustaminen, tarvikkeet yms. Siitä puolet on ollut tapana kerätä ennen vuodenvaihdetta.